Train de Trainers

VST kan bij een club uitgenodigd worden om techniektraining te geven aan trainers. Op deze manier kunnen trainers techniek in hun trainingsprogramma voegen om op deze manier naast tactische oefeningen ook techniek te trainen.

Voor een trainer is het belangrijk dat hij de technieken goed voor kan doen. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Als een speler de technieken beheerst dan kan de trainer de betreffende speler de technieken voor laten doen. Alleen verbaal valt niet duidelijk te maken aan spelers hoe de technieken gedaan moeten worden. Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, daarom is dit een interactieve training voor trainers.

De opleiding bestaat uit 4 Modules, opgedeeld in 5 trainingen

Module 1: Theorie. Balgevoel, snelvoetenwerk en bewegingen met tegenstander naast je. Tijdsduur is 2,5 uur.
Module 2: Theorie. Aanleren bewegingen in geïsoleerde vorm (tegenstander voor je) en in organisatievormen. Passen over een korte afstand. Tijdsduur is 2,5 uur.
Module 3: Theorie. Aanleren bewegingen in geisoleerde vorm (tegenstander komend van links/rechts) en in organisatievormen. Tijdsduur is 2,5 uur.
Module 4: Theorie. Aanleren bewegingen met tegenstander in de rug.Passen & Trappen in organisatievormen (combinatie van passen, bewegingen, trappen op doel en koppen). Tijdsduur is 2 uur.

Aan welke specifieke onderdelen wordt aandacht besteed?

  • Balgevoel met Snel voetenwerk
  • Tegenstander links of rechts zijwaarts
  • Tegenstander komend van links of rechts
  • Tegenstander voor je
  • Tegenstander achter je
  • Organisatievormen (individueel, met meertallen, partijvormen, afronden op doel)
  • Passen & Trappen
  • Tweebenigheid

Tijdens de opleiding wordt rekening gehouden met leeftijdtypische kenmerken van kinderen, gericht op Technische, Tactische, Fysieke, Mentale en Sociale vaardigheden van de trainer en de speler.

Iedere deelnemer ontvangt een naslagwerk in de vorm van een map en een certificaat van deelname.

De kosten bedragen 250,00 euro per deelnemer. Bij deelname van meerdere trainers van 1 club geldt er een korting. Vraag naar de voorwaarden.